Hoppa till huvudinnehåll

Företagsklimat i topp – bäst i Skåne igen!

Publicerad:

Staffanstorps kommun placerar sig på fjärde plats av 290 kommuner i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet 2023 i de svenska kommunerna. Det är det näst bästa resultatet någonsin i kommunens historia. Bland de 33 skånska kommunerna har Staffanstorp det allra bästa företagsklimatet för andra året i rad.

– Många andra kommuner arbetar också hårt med dessa frågor och har förbättrat sina resultat de senaste åren och därför känns det väldigt bra att Staffanstorp för sjunde året i rad lyckats komma in på topp-tio-listan över landets företagsvänligaste kommuner, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Det allra mest glädjande i undersökningen är den del i vilken de lokala företagarna själva får ge ett samlat betyg på hur de upplever att driva företag i kommunen. I den delen får vi ett fantastiskt resultat – bäst i Sverige! Det gäller dock att aldrig slå sig till ro, utan att fortsätta arbetet med att ge företagen en snabb, korrekt och bra service, fortsätter Christian Sonesson.

Av rankingens olika delar är påverkan av brottslighet/otrygghet den delfaktor som Staffanstorp förbättrar mest, en följd av kommunens omfattande arbete med trygghets- och säkerhetsfrågor, låga brottslighet och nära samverkan med polis och näringsliv.

Sedan 2001 år har Svenskt Näringsliv följt och rankat det lokala företagsklimatet landet runt.  Svenskt

Näringslivs kommunranking bygger främst på enkätsvar från drygt 30 000 företagare – men också på statistik från bland annat SCB.

Här kan du läsa mer om rankingen och Staffanstorps placering.Öppnas i nytt fönster

Kategorier

  • Jobb och företagande
  • Kommun

Etiketter

  • Företagsklimat
  • företagsranking
  • Staffanstorp
  • svenskt näringsliv