Hoppa till huvudinnehåll

Nu bygger vi nya Stanstorpsskolan!

Publicerad:

Nu påbörjas utbyggnaden av nya Stanstorpsskolan. Vi börjar med att bygga ut allmänplats och ledningarna. VA-gruppen kommer att vara entreprenör och Staffanstorps kommun är beställare.

Infrastruktur, etapp 1

Allmän plats kommer att anläggas i flera etapper. I den första etappen läggs de nya ledningarna, som ska försörja skolan med vatten, avlopp, gas, fiber, fjärrvärme och el. Nu byggs också Rättsvägen längs med skolan om. Gatan kommer att anläggas som byggata (gator med grov asfalt). Detta kommer att ske under sommaren 2024 med preliminär start vecka 26.

Ny skola byggs

Därefter tar Staffanstorps kommunfastigheter vid och börjar bygga den nya skolan. Staffanstorps kommunfastigheters entreprenad är PEAB. PEAB kommer att ha sina byggbodar på den östra delen av gamla Södra IP och byggtrafiken är tänkt att ske i huvudsak via Rättsvägen.

När den nya skolan är klar kommer eleverna att flytta dit och den gamla skolan kommer att rivas. I samband med detta anläggs även den nya skolgården.

Grönområden och infrastruktur, etapp 2

När den nya skolbyggnaden kommit en bit på vägen kommer kommunens entreprenörer och bygger ut etapp 2 av allmän plats. Grönområdena norr och söder om skolan ska omgestaltas med planteringar, lekytor och fördröjningsytor för dagvatten. De här arbetena utförs under 2025.

Infrastruktur, etapp 3

När nya Stanstorpsskolan och skolgården står färdiga 2027, kommer kommunens entreprenör att genomföra den sista etappen av kommunens arbeten. Då läggs det nya vatten- och avloppsledningar i Rättsvägen (mellan Tingsvägen och Äpplegården) och gatorna färdigställs.

Vi hoppas att arbetena kommer att gå så smidigt som möjligt med såhär omfattande anläggningsarbeten och att boende, skolelever, personal och besökare i området påverkas så lite som möjligt.

Vill du veta mer?

Löpande information om kommunens arbeten kommer läggas ut på staffanstorp.se.

Information till vårdnadshavare på Stanstorpsskolan kommer att ske löpande under byggprocessen via Vklass.

Läs mer om projektet

Kontakta oss

Plan- och exploateringsavdelningen

Telefonnummer
046- 25 11 00 (växel)

Staffanstorps kommunfastigheter

Telefonnummer
046-280 43 00

Kategorier

  • Bygga, bo och miljö
  • Trafik, gator och parker