Hoppa till huvudinnehåll

Staffanstorp i topp igen

Publicerad:

Under Almedalsveckan presenterade tidningen Dagens samhälle årets superkommuner 2024. Staffanstorps kommun hamnade på plats 10 av 290 kommuner i Sverige i den totala rankingen och högst av kommunerna i Malmö-Lund-Regionen.

I kategorin ”Storstadskommuner” – hamnade Staffanstorp på plats 7 i riket och plats 1 i Skåne!

Dagens samhälles undersökning – som genomförts för nionde gången – inbegriper inte mindre än 146 mätpunkter inom 17 olika kategorier. Faktorer som t.ex. kommunens ekonomi, företagsklimatet, kvaliteten i äldreomsorgen, hälsa och välbefinnande, skolresultat, klimat- och hållbarhetsarbete, infrastruktur har vägts samman i rankingen.

– Det är glädjande att ta del av ännu en oberoende ranking som bekräftar Staffanstorps kommuns ställning som en av de mest välskötta och välfungerande kommunerna i riket. Vi har målmedvetet och under många år arbetat för en ändamålsenlig, högkvalitativ och ekonomiskt effektiv kommunal tjänsteproduktion och myndighetsutövning, säger Christian Sonesson, kommunstyrelsens ordförande.

– Jag vill här passa på att rikta ett varmt tack till alla våra hängivna och professionella medarbetare som arbetar för Staffanstorpsbornas bästa. Staffanstorps kommuns prioritering av kärnverksamheten avspeglar sig också i det faktum att vi avstår från att medverka i Almedalen. De pengar som läggs på detta dyra arrangemang behövs bättre inom vård, skola och omsorg, avslutar Christian Sonesson.

Läs mer:

“De är Årets superkommuner 2024” (Dagens Samhälle)Öppnas i nytt fönster

Kategorier

  • Kommun

Etiketter

  • Dagens samhälle
  • Staffanstorps kommun
  • superkommuner