Hoppa till huvudinnehåll

Staffanstorp uppmärksammas för sitt digitaliseringsarbete

Publicerad:

I tisdags hölls eventet ”Mötesplats Digital omställning i Skåne” på Media Evolution City i Malmö. Temat för konferensen var hur kommuner och regioner tillsammans kan arbeta för digital omställning. I särskilt fokus stod frågan om SDK – Säker Digital Kommunikation.

Vid konferensen uppmärksammades Staffanstorps kommuns framgångsrika digitaliseringssatsning, där säkra kommunikations- och identitetslösningar är centrala komponenter.  IT-strateg Stefan Johansson fick ta emot en utmärkelse som årets pådrivare inom Säker Digital Kommunikation för sin engagerade, kunniga och drivande samverkan med MalmöLundRegionen, Region Skåne, kommunernas och regionernas digitaliseringsbolag Inera och Myndigheten för digital förvaltning DIGG.

– Det känns extra roligt att vi uppmärksammas på detta sätt av kollegorna i den digitala kommun- och regionvärlden. Vi har ägnat ett långt och omsorgsfullt arbete åt att lägga den organisatoriska och tekniska grunden för en ändamålsenlig, effektiv och rättssäker digitalisering av kommunens verksamhet. Detta arbete börjar nu ge frukt, och vi delar gärna med oss av våra erfarenheter och kunskaper från Staffanstorps digitala resa, säger Stefan Johansson.

Ny spännande fas

Enligt Georg Heuwing, utredningschef, går kommunen nu in i en ny, spännande fas i digitaliseringsarbetet.

– Målsättningen är att efter en pilotverksamhet tillsammans med Region Skåne teckna avtal och driftsätta Ineras lösning för Säker Digital Kommunikation under våren 2023. Nu står vi på tröskeln till en markant kvalitetshöjning i det kommunala arbetet med ökad tillgänglighet, effektivare kommunikation samt höjd personlig integritet och informationssäkerhet”, säger Georg Heuwing.

Du kan ta del av presentationer och diskussioner på temat digitalisering och säker digital kommunikation inom kommun- och regionsektorn på Skånes kommuners Vimeo-sida.Öppnas i nytt fönster

Kategorier

  • Kommun
  • Uncategorized

Etiketter

  • digitalisering
  • IT-strateg
  • Säker Digital Kommunikation