Hoppa till huvudinnehåll

Staffanstorp uppmärksammas på e-hälsomöte

Publicerad:

Under veckan genomfördes Vitalis eHälsodagar, som är Nordens ledande konferens kring e-hälsa och framtidens vård och omsorg. Staffanstorps kommun uppmärksammades för sitt arbete med Säker digital kommunikation.

Kommunernas och regionernas gemensamma digitaliseringsbolag Inera lyfte vid konferensen fram bland annat Staffanstorps kommun som ett värdefullt exempel på hur kommuner kan driva sin digitala utveckling snabbt, kostnadseffektivt och med bred förankring. Under konferensen visades en film där IT-strategen Stefan Johansson berättar om erfarenheter från kommunens snabba digitaliseringsresa. Utgångspunkten är arbetet med SDK – Säker digital kommunikation – som är beteckningen på ett säkert sätt att utbyta känslig och sekretessklassad information mellan kommuner, regioner, statliga myndigheter och andra offentligt finansierade aktörer.

– Den offentliga sektorn har stora utmaningar framför sig med ökade krav och förväntningar från medborgarna samtidigt som resurserna långsiktigt minskar. Kommunernas digitala utveckling är därför av central betydelse för att vi ska kunna lösa våra välfärdsuppdrag i framtiden, säger Per Almström, kommundirektör i Staffanstorps kommun.

– Vi har lärt mycket av våra kommunala kollegor runt om i landet i denna process, och vi vill därför gärna bistå andra som står inför sina digitaliseringsresor med våra erfarenheter, råd och stöd, avslutar han.

Mer i ämnet: 

IT-strateg Stefan Johansson berättar om Staffanstorps framgångsrika digitaliseringsarbeteÖppnas i nytt fönster

Vitalis – Nordens ledande eHälsomöteÖppnas i nytt fönster

Kategorier

  • Digitalisering
  • It

Etiketter

  • digitalisering
  • eHälsodagar
  • Vitalis