Hoppa till huvudinnehåll

Staffanstorps hemtjänst i topp

Publicerad:

Staffanstorp är landets femte bästa kommun i årets resultat av Hemtjänstindex, en landsomfattande undersökning där man mäter hur bra en kommun är på att leverera hemtjänst utifrån seniorernas perspektiv.

Årets resultat från undersökningen Hemtjänstindex har nu blivit offentligt. En landsomfattande undersökning som tittar på en helhetsbild av hur bra en kommun är på att leverera hemtjänst, utifrån seniorernas perspektiv.

Indexet fångar upp hela processen, från att behov av hemtjänst uppstår, via ansökan, biståndsbeslut, uppstart och utförande av hemtjänsten. Indexet väger samman alla relevanta mätningar och all relevant fakta och statistik. Hemtjänstindex gör det enkelt för kommuner att se vad som behöver göras för att höja kvaliteten.

Under 2022 hamnade Staffanstorp på placering 218 i landet. Med gemensamma insatser, både av den kommunala verksamheten och de privata utförarna hamnade vi i år på plats fem i landet. Ett fantastiskt resultat, där delindexet “biståndshandläggning” utmärkte sig särskilt med en förflyttning från plats 222 till plats tre i landet.

För att summera så innebär resultatet att Staffanstorp hamnar som näst bästa kommun i Skåne, ett resultat värt att sträcka på sig lite extra inför.

– Återigen visar sig verksamhetens höga ambitioner i goda resultat, säger förvaltningschef Johan Lindberg, som samtidigt belyser vikten av att fortsätta det goda arbetet för hög, långsiktig kvalitet i Staffanstorps vård- och omsorgsverksamhet.

På Hemtjänstindex webbsida kan man se resultatet i sin helhet och läsa mer om undersökningen.Öppnas i nytt fönster

Kategorier

  • äldre
  • Kommun
  • Omsorg och hjälp
  • seniorer

Etiketter

  • Hemtjänst
  • hemtjänstindex