Hoppa till huvudinnehåll

Minister för civilt försvar besökte Staffanstorp

Publicerad:

Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar, besökte Staffanstorps kommun tidigare i veckan. I kommunen visades våra förmågor upp inom krisberedskap och civilt försvar.

– Ett varmt tack för ert stora ansvarstagande och föregångsmannaskap. Ni är en inspiration för resten av landets kommuner, uttryckte Carl-Oskar Bohlin under sitt besök i kommunens nyligen inköpta civilförsvarsanläggning.

Måndag den 3 juni besökte ministern för civilt försvar, Carl-Oskar Bohlin, tillsammans med regionstyrelsens ordförande i Region Skåne, Carl-Johan Sonesson, Staffanstorp. Det blev guidad tur i kommunen som avslutades med ett besök i kommunens civilförsvarsanläggning. I bunkern bjöds det, förutom på en rundvandring, även middag serverad av vår kostsektion.

Staffanstorps kommun har under lång tid arbetat med att förbättra den civila beredskapen. Staffanstorps kommun har vidtagit och fortsätter att vidta ett stort antal olika åtgärder för att stärka den civila beredskapen. Det handlar bland annat om reservkraft, vattenförsörjning, drivmedel, kommunikationsmöjligheter och så vidare.

På bild syns, från vänster: Christian Sonesson (kommunstyrelsens ordförande Staffanstorps kommun), Carl-Oskar Bohlin (minister för civilt försvar) och Carl-Johan Sonesson (regionstyrelsens ordförande i Region Skåne).
Carl-Oskar Bohlin skriver några rader i den gästbok som finns i civilförsvarsanläggningen.

Kategorier

  • Kommun
  • Trygg och säker

Etiketter

  • beredskap
  • civil beredskap
  • civilt försvar
  • ministerbesök