Hoppa till huvudinnehåll

Polisen

De som arbetar på polisen i Staffanstorp tjänstgör i hela närpolisområdet som utgörs av Staffanstorps kommun, Lomma kommun samt Kävlinge kommun.

En säker och trygg kommun bygger på ett gemensamt arbete. Arbetet ligger inte bara hos kommunen utan även hos enskilda medborgare, föreningar, företagare, Polisen och andra aktörer. Kommunen arbetar brottsförebyggande, trygghetsskapande och för att minska antalet olyckor och skador. Vårt gemensamma mål är bättre hälsa, mindre skademängd, ökad säkerhet och trygghet.

Vid akuta fall ring alltid 112

Tipsa polisen

Polisen behöver din hjälp för att nå framgång i arbetet med att uppdaga och utreda brott. Om du vill tipsa polisen, ring 114 14.

Socionom på polisen

Sedan många år pågår ett samverkansprojekt mellan socialtjänsten och polisen. Socionomen hos polisen medverkar vid förhör av minderåriga, gör bedömningar avseende behov av insatser från socialtjänsten, skriver yttrande enligt Lagen om unga lagöverträdare till åklagaren och erbjuder stödsamtal till unga brottsoffer vid behov.

Ansöka om pass

Du som är svensk medborgare kan ansöka om pass eller nationellt id-kort på polisens passexpeditioner.Öppnas i nytt fönster

Utsatt för brott – vem kan hjälpa dig?

Förutom polisen och Staffanstorps kommun finns ett stöd för dig som blivit utsatt för brott. BOJ, Brottsofferjouren Mellersta Skåne, samarbetar med polis och andra viktiga nätverk för att ge dig ett råd och hjälp.

  • ställer upp med stödperson om du blivit utsatt för brott
  • ger råd och hjälp vid rättegångar
  • hjälper dig med kontakt med olika myndigheter
  • har avlagt tystnadslöfte
  • samarbetar med polis, tingsrätt och andra viktiga nätverk kring de rättigheter du har som brottsoffer
  • är politiskt och religiöst obunden

Du når BOJ på 046-32 32 98. Det går även bra att skicka e-post om du har frågor eller vill veta mer om hur du kan få hjälp och stöd.

Kommunstyrelseförvaltningen