Hoppa till huvudinnehåll

Beställningstrafik och badbuss

Utöver de vanliga bussarna och tågen som trafikerar Staffanstorps kommun finns det ytterligare två finmaskiga nät av kollektivtrafik inom kommunen, kallat närtrafik och beställningstrafik. Rutterna trafikeras av taxibilar och beställs i förväg via telefon.

Närtrafikens linjer går till huvudorten Staffanstorp och hämtar vid dörren. Med närtrafik kan du resa till och från till exempel Vragerup, Svarthjärup, Flackarp, Lilla Uppåkra, Bjällerup, Esarp, Kornheddinge, Trulstorp, Mölleberga, Grevie, Särslöv och Nordanå.

Beställningstrafiken hämtar vid hållplatser längs de fasta linjerna och även här sker trafiken med taxibilar efter förhandsbeställning.

  • Linje 101 trafikerar de östra delarna och går från Trulstorp via hållplatser till Storgatan i Staffanstorp.
  • Linje 102 går på samma vis från Hjärup till Staffanstorp. Denna linje förlängs på sommaren till Lomma och är en populär badbuss.
  • Linje 127 går från och till hållplats Tyska krogen på Malmövägen, där den ansluter till Malmöbussen via hållplatser i Görslöv, Nordanå, Särslöv, Grevie, Nevisborg till Storgatan i Staffanstorp.

Alla har rätt att utnyttja både närtrafik och beställningstrafik som bokas på 0771-77 44 99 minst två timmar i förväg. Linjerna och tidtabellerna finns på Skånetrafikens hemsida. Skånetrafikens biljettpriser gäller. Närtrafiken finansieras av Region Skåne och beställningstrafiken finansieras av Staffanstorps kommun.

Skånetrafiken

Badbussen

Badbussen från Staffanstorp till Lomma går under sommarmånaderna och är en förlängning av linje 102, Staffanstorp-Hjärup.

Turerna körs med taxi av Skånetrafiken och måste beställas på telefon 0771-77 44 99 minst två timmar i förväg.

Stadsbyggnadsförvaltningen