Hoppa till huvudinnehåll

Flytta till Sockerstan

5På denna sida presenteras de byggherrar som hittills är klara för Sockerstan. För mer information om att flytta till Sockerstan kan dessa kontaktas.

I den södra delen av Sockerstan, norr om Dalbyvägen, har Darlin fastigheter byggt bostäder i ett kvarter och omvandlat Kontorsbyggnaden från Sockerbrukets glansdagar till bostäder med hjälp av Bjartmar och Hylta arkitekter. I väst har Leny fastighets AB byggt bostäder i form av hyresrätter om 5-6 våningar med hjälp av NP arkitekter. Bredvid Lenys tomt har Odalen byggt ett vårdboende om 4-5 våningar som drivs av Humana. Vårdboendet har 72 platser och det handlar om särskilt boende som kräver biståndsbeslut.

I kvarteret bredvid med både ny bebyggelse om omvandling av befintliga Sågtandshusen bygger Victoria Vårdfastigheter AB bostäder i 2-6 våningar med hjälp av Chroma arkitekter. I samma kvarter bygger Svartesjö fastighets AB bostäder och L-arkitekter ritar. I den östra delen, invid Sockerbrukskullen, bygger GBJ bygg bostäder i ett kvarter, de tar hjälp av Lloyd arkitekter. Väster om Fabriken bygger Acrinova bostäder med hjälp av K-fastigheter, tidigare Nyréns arkitekter. I västra delen av Fabriken omvandlar Urban properties den bevarade västra flygeln till bostäder och verksamheter samt infogar ny bebyggelse om 1-4 våningar. Arrhov Frick arkitekter ritar till Urban properties. Längs med Sockerallén kommer ett P-hus byggas.

Denna sida uppdateras kontinuerligt. Kontakta respektive byggherre för mer information om de olika projekten.

Stadsbyggnadsförvaltningen