Hoppa till huvudinnehåll

Företag, stöd och rådgivning

Staffanstorps kommun har ett utomordentligt strategiskt läge mitt i den dynamiska Öresundsregionen, nära tre stora universitetsstäder. Köpenhamnaren kör hit på 30 minuter, malmöbon tar sig hit på mindre än en kvart och lundabon cyklar till Staffanstorp på 15 minuter.

Med det sagt, Staffanstorps kommun har väldigt mycket att erbjuda. Vi har ett av de bästa näringslivsklimaten i landet, som tillsammans med vårt geografiska läge gör oss attraktiva för företag. Att BMW bygger ett centrallager här, och Microsoft väljer Staffanstorp som plats för ett gigantiskt datacenter, gör oss stolta och glada.

Läget mellan Malmö och Lund och kommunikationer däremellan gynnar möjligheterna att etablera både små och stora företag på orten.

Samarbetet mellan kommunen och företagen är starkt förankrat och gör kommunen till en bra plats att driva sitt företag på. I Svenskt Näringslivs ranking, rankas Staffanstorps kommun högt och det näringslivsprogram som kommunen arbetar efter borgar för fortsatt gott samarbete.

Kommunstyrelseförvaltningen