Hoppa till huvudinnehåll

Sommarpraktik

Staffanstorps kommun erbjuder sommarpraktikplatser för i första hand de elever som går i åk 9 (födda 2008) och i andra hand de elever som går i år 1 på gymnasiet (födda 2007) och som inte tidigare haft sommarpraktik. Eleven måste vara skriven i Staffanstorps kommun.

Ansökningstiden för 2024 är 6 mars-20 mars. Länk för ansökan kommer läggs här innan ansökningstiden.

Praktikplatser

Praktikplatser kommer att fördelas på tre perioder under sommaren 2024. Tänk på att om ni ska gå i sommarskola så sök inte den första perioden.

Period 1: 17 juni – 5 juli

Period 2: 8 juli – 26 juli

Period 3: 29 juli – 16 augusti

Bilagor

Bilagor ska lämnas till Sommarpraktik på Rådhuset senast 2 april 2024.

Bilaga som ska lämnas till Sparbanken Skåne är Anmälan om lönekonto.

Staffanstorps kommun i samarbete med UngDrive Academy

Staffanstorps kommun erbjuder platser till UngDrive Academy – Sveriges största och mest populära entreprenörskapsutbildning på sommarlovet. Starta företag inom vad som helst, solo eller tillsammans med vänner. Med hjälp av inspiration, workshops, coaching, säljträning samt ett startkapital får alla deltagare starta upp egna affärsidéer som man förverkligar under sommarlovet – med hjälp av riktiga entreprenörer. Utöver detta kommer du få lära känna nya människor, utvecklas som person och framförallt ha riktigt roligt!

Vem kan söka: Du som går på gymnasiet eller i åk 9. Inga förkunskaper krävs!

Får man lön? Som deltagare i UngDrive Academy får du en utbildning och ett startkapital på 1 500 kronor som du får behålla. Du får ingen lön utöver det, men alla pengar du tjänar på ditt företag är dina egna.

Läs mer om UngDrive Academy och ansök på www.ungdrive.se/academyÖppnas i nytt fönster

Utbildningsförvaltningen