Hoppa till huvudinnehåll

Starta och utveckla företag

Det ska vara enkelt och attraktivt att etablera, starta, utveckla och driva företag i Staffanstorps kommun. Företagen i kommunen ska ges så goda förutsättningar som möjligt att växa och utvecklas utifrån sina behov och önskningar.

Syftet med näringslivsstrategin är att få en långsiktig strategi som ska användas för planeringen för en fortsatt positiv utveckling av näringslivet i Staffanstorps kommun.

Starta eget företag

Staffanstorps kommun samarbetar med Lunds NyföretagarCentrum (LNC)Öppnas i nytt fönster för att stötta dig som funderar på att starta eget. Genom Lunds NyföretagarCentrum kan vi erbjuda informationsträffar och starta-eget-kurser på olika språk.

Vi samarbetar också med ALMI där du kan få rådgivning både om du funderar på att starta och om du behöver hjälp med andra frågor under ditt företagande.

Utveckla ditt företag

Kompetenta småföretag är en hjälp till självhjälp för de riktigt små företagen. I nätverk med andra företag får du stöd i arbetet med att upprätta en utvecklingsplan för ditt företag och därefter hjälp med kompetensutveckling för att nå de uppsatta målen.

Har du haft ditt företag ett tag och vill utveckla dig själv som företagsledare eller ditt företag så finns det ett flertal olika organisationer som har till syfte att vara behjälpliga med just detta. Här är några:

Företagarorganisationer och nätverk för företagare i Staffanstorp

Export och import

Att handla med andra länder är inte alltid detsamma som att handla inom Sverige. Regler, lagar, kulturer med mera skiljer sig åt. Olika organisationer kan hjälpa dig att hitta rätt sätt att utveckla dina kontakter med företag och marknader i andra länder.

Bidrag till näringsverksamhet

Skåne är en välmående region och anses inte behöva bidrag för att få ett livskraftigt näringsliv. Några undantag finns dock och de är vid start av företag, kompetensutveckling och rekrytering.

Kommunstyrelseförvaltningen