Hoppa till huvudinnehåll

Kyrkheddinge förskola

Kyrkheddinge förskola tillhör Förskoleområde Öster tillsammans med Kyrkbyns förskola, Borggårds förskola, tre familjedaghem samt öppna förskolan Paletten. Här arbetar personalen för att skapa varma, trygga relationer med barn och vårdnadshavare och har en tilltro till alla barns förmågor. Barnen möts av nyfikna vuxna som lyssnar på barnens frågor och tar tillvara på barnens tankar och idéer.

Kontakta oss

Anette Lind

Rektor

Telefonnummer
046-251415

Linnea Lord

Bitr. Rektor

Telefonnummer
046-251138

Malin Sundqvist

Specialpedagog

Telefonnummer
046-251416

Besöksadress

Almen:
Almlundavägen 27-29
245 92 Staffanstorp

Linden:
Gamla Dalbyvägen 220
245 80 Staffanstorp

 • Så arbetar vi

  Barnens introduktion

  Att barn och vårdnadshavare känner sig trygga och trivs hos oss är viktigt, därför är introduktionen betydelsefull. För att barnet ska få det bra på förskolan är det viktigt att starten blir bra.

  På vår förskola har vi aktiv introduktion, som innebär att du som vårdnadshavare deltar i förskolans dagliga verksamhet tillsammans med ditt barn. Det du som vårdnadshavare som har fullt ansvar för ditt barn. Du sköter på- och avklädning, mat, toalettbesök, vila, introducerar material, är med på aktiviteter ute som inne med mera.

  Den aktiva introduktionen har visat sig vara positiv på flera sätt. Den tillåter barn och vårdnadshavare att i lugn och ro vara med i det som händer på förskolan och att lära känna alla nya människor, miljöer och få en insikt i hur vår verksamhet fungerar utan att behöva oroa sig för att lämna eller bli lämnad.

  Upplägg

  • Första dagen har vi ett introduktionssamtal med er vårdnadshavare där vi pratar om ert barn och om förskolan.
  • Därefter har vi den aktiva introduktionen under tre dagar 9-14.
  • Veckan efter börjar du lämna ditt barn på förskolan och vi ser helst att de är där alla dagar mellan 9-14.
  • Vi erbjuder alltid ett uppföljningssamtal en tid efter introduktionen. Då pratar vi tillsammans bland annat om hur introduktionen har fungerat och om hur ditt barn har det på förskolan.
 • På förskolan finns
 • Du som vårdnadshavare

Utbildningsförvaltningen