Hoppa till huvudinnehåll

Skolskjuts

Barn som har långt till skolan har rätt till skolskjuts, men bara till närmaste skola i skolbussens färdriktning. Det innebär att om du placerar ditt barn i en skola utanför ditt närområde, får du själv ombesörja transporten.

Oavsett avståndet mellan hemmet och skolan anordnas inte skolskjuts inom Staffanstorps tätort. Elever som bor i Staffanstorp och går i skola i Hjärup har möjlighet att åka med de befintliga turerna i mån av plats. Även elever som går på någon av våra fristående skolor, IES samt Staffanstorps Montessori, har möjlighet att åka med de befintliga turerna i mån av plats.

Ansökan om skolskjuts görs via e-tjänsten.

Vid inställda turer på grund av snöoväder meddelas detta via Radio Malmöhus.

För elever som kommer från andra kommuner och går i skola i Staffanstorp erbjuds ingen skolskjuts. Som privatperson har man möjlighet att köpa ett resekort på Skånetrafiken. Mer information finns på Skånetrafikens webbplatsÖppnas i nytt fönster.

Tidtabeller för läsåret 2023-2024:

Staffanstorp turlista 20240404

De första två veckorna är testveckor och tiderna kan därför komma att ändras innan de fastslås senast i början av september 2023.

Hållplatsen vid Gullåkra är vid farthindret och hållplats “Trekantsgränd” ligger på Norra Lundavägen (Skånetrafikens hållplats).

Skolskjuts med taxi

Är en elev i behov av skolskjuts på annat sätt än skolbuss och regiontrafik, till och från skolan kan ni söka om det på särskild blankett. Denna tjänst gäller främst elever med funktionsnedsättning. Blanketten skickas sedan till:

Utbildningskontoret
Torget 1
245 80 Staffanstorp

Du kan även scanna in blanketten och mejla till utbildning@staffanstorp.se

Skolskjuts till gymnasieskola

Se mer information under Gymnasieskola

Frågor och synpunkter kontakta:

Gustav Hultqvist

Staffanstorps kommun

Telefonnummer
046-25 12 92

Bergkvarabuss

skolskjutssamordning.malmo@bergkvarabuss.se

040-53 54 20

Så behandlar vi personuppgifter

Vissa uppgifter om dig och ditt barn kommer vi att lämna till de som behöver känna till dessa uppgifter inom vår organisation. Exempel på uppgifter är namn, kontaktuppgifter och på-/ avstigningsplats. Läs mer på vår sida om personuppgiftsbehandling.

Utbildningsförvaltningen