Hoppa till huvudinnehåll

SMS-tjänst vid driftstörningar

Vi vill att du som kommuninvånare så smidigt som möjligt ska få information om eventuella driftstörningar som berör dig. Staffanstorps kommun använder systemet Blue Idea för att informera om driftstörningar i den kommunala verksamheten inom tekniska enheten (VA, renhållning och gator/vägarbete) via sms.

 • Hur får vi tag på ditt nummer?

  Vi utgår från de adresser som berörs av en driftstörning. Vi samarbetar med leverantören Blue Idea som dagligen hämtar information om mobilabonnemang från Sveriges alla mobiloperatörer. Tjänsten kan användas för att sprida samhällsinformation och får aldrig utnyttjas i reklamsyfte. Du kan söka på ditt mobilnummer i modulen nedan för att se om vi redan når dig på detta sätt.

 • Vem får sms?

  Om du är folkbordförd i Staffanstorps kommun, över 16 år, samt har en mobiltelefon som är registrerad på samma adress, kommer sms-utskick automatiskt till din telefon.

  Du kan koppla flera adresser till ett mobilnummer. Om du exempelvis har en jobbtelefon eller mobil med kontantkort finns dessa inte registrerade på din hemadress och då får du ingen sms-avisering om du inte aktivt registrerat ditt mobilnummer.

  Vid driftstörningar skickas sms ut med aktuell driftstörning, till exempel en vattenläcka eller vägarbeten. Utskicken avgränsas till att endast omfatta de fastigheter som beräknas bli berörda. Detta gör vi för att förbättra vår kommunikation med dig som invånare, så att rätt personer nås med information snabbt. De hushåll som saknar mobiltelefon kommer få information utdelat i sina brevlådor.

  Vi använder sms-tjänsten för att informera om:

  • Akuta driftstörningar, exempelvis vattenläckor
  • Planerade driftstörningar, exempelvis vattenavstängningar
  • Vägarbeten
  • Driftstörning vid hämtning av ditt hushållsavfall
 • Vill du inte ha några utskick?

  Du kan när som helst avsluta tjänsten genom att avregistrera dig. Då raderas dina uppgifter hos oss. Om du vill avanmäla en eller flera av dina eller familjens mobilabonnemang från sms-tjänsten så gör du också det i modulen nedan. Då får du inga sms-aviseringar från oss om driftstörningar på de borttagna adresserna.

 • Frågor

  Har du frågor om sms-tjänsten i Staffanstorps kommun vänligen ring vår växel på 046- 25 11 00 eller skicka e-post till teknik@staffanstorp.se

 • Hantering av personuppgifter

  För att kontakta dig krävs registrering och lagring av dina uppgifter i vårt dataregister. Uppgifterna du lämnar används för att kontakta dig genom sms vid driftstörningar. Staffanstorps kommun är personuppgiftsansvarig och behandlar dina personuppgifter enligt gällande dataskyddslagstiftning. Du har rätt att ta del av de uppgifter som berör dig och även begära rättelse och i vissa fall radering av dessa.

  Mer information om personuppgiftsbehandling finns på sidan Personuppgifter

Driftstörningstjänst

Kontakta tekniska avdelningen

Telefonnummer
046-25 11 00 (växel)

Stadsbyggnadsförvaltningen