Hoppa till huvudinnehåll

Bostäder och boende

I Staffanstorps kommun finns ingen kommunal bostadsförmedling eller bostadskö. Du som är intresserad av bostad vänder dig istället till en mäklare, hyresvärd, eller vid nybyggnationer kontakta exploatör för respektive projekt.

I Staffanstorps kommun finns det bostäder av alla typer, allt från hyreslägenheter via bostadsrätter till radhusområden och större tomter med fribyggda villor. Beger du dig sedan utanför tätorten hittar du både lantgårdar och annan typ av boende där naturen oftast är en viktig faktor.

I Staffanstorps kommun finns ingen tomt- och villakö. Framtida fribyggartomter kommer att säljas via fastighetsmäklare. Mer information finns på kommunens sida om Kommunala fribyggartomter.

I kommunen finns även ett kommunalt bolag, Staffanstorps Kommunfastigheter AB, som bland annat ansvarar för förvaltning och bygge av kommunala fastigheter och tomträtter. Fastighetsbeståndet består till största delen av verksamhetslokaler i form av skolor, förskolor och service- och omsorgsfastigheter. I beståndet finns även fritidslokaler i form av badanläggningar, sporthallar med mera.

Läs mer på kommunfastigheters webbplats.

Stadsbyggnadsförvaltningen