Hoppa till huvudinnehåll

Mötesplats

Mötesplatsen Trivselpunkten är för dig med psykisk ohälsa som bor i ordinärt boende. Trivselpunkten erbjuder stöd och gemenskap för att förhindra isolering samt skapa livskvalitet genom stimulerande aktiviteter.

Trivslpunkten är öppen alla vardagar under hela sommaren. Ta gärna kontakt med oss om du behöver sällskap eller önskar ett socialtt sammanhang.

Uppgifter till oss hittar du längre ned.

Varmt Välkommen

Program på Trivselpunkten 2022

 • Oktorber 2022

  Program oktober

  Onsdagar klockan 13 Bingo

  Varje Vardag Frukostfika klockan 9.30-10.30  kostnad 20 kr

  Vi ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten med er till hösten. Kom gärna med dina önskemål om vad du vill göra på Trivselpunkten!
  Telefon 046-251299, mail trivselpunkten@staffanstorp.se.

  Lena-Maria, Taina, Susanne och Teresia

  Trivselpunkten personal Lena-Maria, Taina, Susanne och Teresia
 • Annat som är på gång

  Side by side – cykeltur

  Vill du komma ut på en pratstund och samtidigt få lite sol på näsan och röra på dig? Då kan vi ta en tur på sid by sid – cykeln!

 • Trivselpunktens konstgrupp

  Trivselpunktens konstgrupp

  Ett samarbete mellan Trivselpunkten och Staffanstorps konsthall. Vi pratar lite om konst, fikar och gör egna bilder. Inga förkunskaper krävs! Vi träffas den 6 oktober, 20 oktober, 17 november och den 1 december klockan 13.30-15. Välkommen med din anmälan!

 • Personligt Ombud Anton på plats på Trivselpunkten

  En dag i månaden klockan 13-15 finns Anton hos oss, återkommer när han kommer nästa gång. Kom om du vill ta reda på mer om Anton som är Personligt Ombud i Staffanstorp eller om du vill ha första kontakten utan att boka en tid. Välkommen utan anmälan.

  Tryck på länken om du vill läsa mer om personligt ombud: http://po-skane.org/staffanstorps-kommun/

 • Påverka innehållet på Trivselpunkten

  Vad vill du få ut av Trivselpunkten?

  För den som vill engagera sig lite mer startar vi upp en grupp som träffas några gånger för att spåna på idéer tillsammans, fika, göra studiebesök på någon annan träffpunkten och diskutera kring frågor: Behövs det en mötesplats? Vad ska mötesplatsen erbjuda för aktiviteter? Hur ska programmet se ut? Hur når vi dem som har behov av ett socialt sammanhang.

  Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse kontakta Trivselpunkten(uppgifter till Trivselpunkten hittar du längre ned på sidan) eller till din boendestödjare.

 • Samtalsgrupp utifrån Återhämtningsguiden

  Samtalsgruppen är till för dig som önskar ett forum att få samtala med andra om din livssituation och egna återhämtning. Samtalen kommer att innehålla teman från Återhämtningsguiden som är ett strukturerat material framtaget av personer med egen erfarenhet av att må dåligt. Vi pratar bland annat kring frågorna: Vad är återhämtning för mig? Vad behöver jag för att må bra? Vad kan jag ha för strategier under perioder av sämre mående?

  Samtalet har en tydlig struktur och utgår från en metod som ger var och en möjlighet att tala, lyssna och reflektera. Vi skapar en trygg miljö som präglas av respekt och vänlighet. Alla får komma till tals och är likvärdiga deltagare i samtalet. Det som sägs i rummet stannar där.

  Gruppen träffas under åtta tillfällen klockan 14-16 med start den 28 september. Det är viktigt att alla medverkar vid samtliga tillfällen. Vi bjuder på fika. Gruppen leds av Camilla Adolfsson, arbetsterapeut i socialpsykiatrin, och Lena-Maria Petré Westlin, aktivitetssamordnare från Trivselpunkten.

  Varmt välkommen med din intresseanmälan!

  Foto på och Camilla Adolfsson och Lena-Maria Petré Westlin som ska starta samtalsgrupp för personer inom socialpsykiatrin
 • Häng med oss ut i höst

  Trivselpunkten startar under hösten en ny grupp, ”Häng med oss ut!” Vi åker tillsammans till skogen där vi fikar och gör olika friluftsaktiviteter. Inga förkunskaper krävs, kom som du är!

  Syftet med gruppen är att främja psykisk och fysisk hälsa genom social gemenskap, utevistelse och naturupplevelser.

  Höstens träffar är den 3 oktober, 31 oktober och 28 november.
  Vi samlas på Trivselpunkten klockan 13 och är tillbaka cirka 16.
  Tag på dig kläder efter väder!

  Gruppledare är boendestödjare Daniel, arbetsterapeut Camilla och Lena-Maria från öppna mötesplatsen Trivselpunkten.

  För mer information och anmälan, varmt välkommen att kontakta
  lena-maria.petre@staffanstorp.se eller ring 046-251299.

  foto på Lena-Maria, Camilla och Daniel

Trivselpunkten

Telefonnummer
046-25 12 99

Besöksadress

Pilegården/Trivselpunkten
Torget 7
245 31 Staffanstorp

Öppettider

Vardagar klockan 08-17.00
Lunchstängt klockan 12-13

Öppettider Telefon

Vardagar klockan 8-15

Lunchstängt klockan 12-13

Omsorgsförvaltningen