Hoppa till huvudinnehåll

Mötesplats

Mötesplatsen Trivselpunkten är för dig med psykisk ohälsa som bor i ordinärt boende. Trivselpunkten erbjuder stöd och gemenskap för att förhindra isolering samt skapa livskvalitet genom stimulerande aktiviteter.

Program på Trivselpunkten 2022

 • Varje vardag

  Frukostfika

  Klockan 9.30-10.30

  Varje vardagsmorgon (ej helg dagar) finns frukostfika med kaffe och smörgås för 20 kr på Trivselpunkten.

 • Måndagar

  Trädgårdsinvigning

  Den 23 maj klockan 13-15 har vi trädgårdsinvigning med musikquiz. Boka in det i din kalender redan nu och anmäl dig till oss om du vill komma. Vi bjuder på Fika.

  Blombukett med inspiration av våren

  Trygghetsvandring

  13 juni klockan 17.30

  Den första måndagen varje månad kl.17.30 genomför Trivselpunkten Trygghetsvandringar  seniorerna och socialpsykiatrin tillsammans. Vi avslutar med fika gemensamt på Trivselpunkten

 • Onsdagar

  Bingo

  Klockan: 13-14

  Välkommen och spela bingo, kostnad för en bricka är 10 kr

  1 juni klockan 13 Promenad till Tirups örtagård, vi räknar med att vara tillbaka till klockan 15.00

 • Torsdagar

  Torsdag den 26 maj är det Kristihimmelsfärd och då har Trivselpunkten Stängt

 • Annat som är på gång

  Gymma tillsammans

  Vi undersöker möjligheten att gå på gym tillsammans en dag i veckan. anmäl intresse till oss om du är intresserad att följa med.

  Side by side – cykeltur

  Vill du komma ut på en pratstund och samtidigt få lite sol på näsan och röra på dig? Då kan vi ta en tur på sid by sid – cykeln!

 • Personligt Ombud Anton på plats på Trivselpunkten

  Kom och prata med Anton som är Personligt Ombud i Staffanstorp. Han kommer att vara på Trivselpunkten den 13 juni mellan klockan 13-15.

  Tryck på länken om du vill läsa mer om personligt ombud: http://po-skane.org/staffanstorps-kommun/

 • Promenad i Hjärup

  Måndag den 16 maj och 23 maj klockan 10.30 har vi promenadgruppen i Hjärup. Vi avslutar med en utomhus fika med kaffe och smörgås.

  Anmäl senast samma dag kl. 9.00  till telefonnummer 046-251299. Välkommen!

 • Påverka innehållet på Trivselpunkten

  Vad vill du få ut av Trivselpunkten?

  För den som vill engagera sig lite mer startar vi upp en grupp som träffas några gånger för att spåna på idéer tillsammans, fika, göra studiebesök på någon annan träffpunkten och diskutera kring frågor: Behövs det en mötesplats? Vad ska mötesplatsen erbjuda för aktiviteter? Hur ska programmet se ut? Hur når vi dem som har behov av ett socialt sammanhang.

  Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse kontakta Trivselpunkten(uppgifter till Trivselpunkten hittar du längre ned på sidan) eller till din boendestödjare.

 • Samtalsgrupp utifrån Återhämtningsguiden

  ”Det goda samtalet förutsätter förtroende: det är ett sätt att tänka högt. De flesta av oss kan inte i ensamheten bygga våra tankekedjor särskilt långt; vi måste formulera våra idéer som vi inte är säkra på att vi står för, helt enkelt att höra hur det låter och se vart det leder”

  Owe Wiktröm, Långsamhetens lov

  Samtalsgruppen är till för dig som önskar ett forum att få samtala med andra om din livssituation och egna återhämtning. Samtalen kommer att innehålla teman från Återhämtningsguiden som är strukturerat material framtaget av personer med egen erfarenhet av att må dåligt. Vi pratar bland annat kring frågorna vad är återhämtning för mig? Vad behöver jag för att må bra? Vad kan jag ha för strategier under perioden av sämre mående?

  Samtalen har en tydlig struktur och utgår från metoder som ger var och en möjlighet att tala, lyssna och reflektera. Vi skapar en trygg miljö som präglas av respekt och vänlighet. Alla får komma till tals och är likvärdiga deltager i samtalen. Det som sägs i rummet stannar där.

  Gruppen träffas under fem tillfällen och det är viktigt att medverka vid samtliga tillfällen. Vi startar i april. Gruppen leds av och Camilla Adolfsson som är Arbetsterapeut i socialpsykiatrin och Lena-Maria Petré Westlin aktivitetssamordnare från Trivselpunkten.

  Samtalsgruppen är för dig som tillhör socialpsykiatrin och bor i Staffanstorp kommun

  Varmt välkommen med din intresseanmälan till camilla.adolfsson@staffanstorp.se eller ring Lena-Maria på telefon 046-2871798.

  Foto på och Camilla Adolfsson och Lena-Maria Petré Westlin som ska starta samtalsgrupp för personer inom socialpsykiatrin

Trivselpunkten

Telefonnummer
046-25 12 99

Besöksadress

Pilegården/Trivselpunkten
Torget 7
245 31 Staffanstorp

Öppettider

Vardagar klockan 08-17
Lunchstängt klockan 12-13

Öppettider Telefon

Vardagar klockan 8-15

Lunchstängt klockan 12-13

Omsorgsförvaltningen