Hoppa till huvudinnehåll

Mötesplats

Mötesplatsen Trivselpunkten är för dig med psykisk ohälsa som bor i ordinärt boende. Trivselpunkten erbjuder stöd och gemenskap för att förhindra isolering samt skapa livskvalitet genom stimulerande aktiviteter.

Ta gärna kontakt med oss om du behöver sällskap eller önskar ett socialtt sammanhang.

Uppgifter till oss hittar du längre ned.

Varmt Välkommen

Program på Trivselpunkten 2023

 • Vecka 39-40 2023

  Program

  Kaffe

  Priset på kaffe på Trivselpunkten har ändrats till fem kronor. Innan kostade det tio kronor.

  • Måndag den 25 september

  9.30-10.30 Frukostfika kostnad 20 kr

  • Tisdag den 26 septmber

  9.00 Avslappning

  • Onsdag den 27 september

  13.15 Bingo

  14.30-16.30 Samtalsgruppen, full

  • Torsdag den 28 september

  9.30 Kreativa gruppen

  Alla är välkomna till denna aktivitet. Vi dukar upp olika material att skapa med och inspirerar varandra att komma igång! Kravlöst och trevligt. Om du har något hemma du vill skapa med här så ta med det! Kaffe finns såklart!

  18.00 Uppochner föreläsning i lund

  Vi har blivit inbjudna att gå på en digital föreläsning med Henrik Wahlström torsdagen den 28 september: ”Uppochner- om att vara öppen med psykisk sjukdom. Meddela om du vill hänga med

  • Fredag den 29  september

  9.30-10.30 Frukostfika kostnad 20 kr

  13-14 Spelfredag

  Måndag den 2 oktober

  9.30-10.30 Frukostfika

  13-16 Häng med oss ut. Full grupp

  • Onsdag den 4 oktober

  13.15 Bingo

  • Torsdag 5 oktober

  13-15 Premiär för Uppgruppen, denna gång provar vi på paddel.

  Vår grupp med prova på-aktiviteter fortsätter under hösten! Se separat program. Först ut blir aktiviteten padel! Meddela oss om du planerar att komma. Alla aktiviteter är gratis.

  • Fredag 6 oktober

  9.30-10.30 Frukostfika

  Vill du veta mer om de olika aktiviteterna ring Trivselpunkten, uppgifterna till Trivselpunkten hittar du längts ned på sidan.

  Personalen Lena-Maria, Taina, Susanne och Teresia hälsar er hjärtligt välkomna till Trivselpunkten.

  Trivselpunkten personal Lena-Maria, Taina, Susanne och Teresia
 • Uppochner föreläsning

  Uppochner föreläsning

  Vi har blivit inbjudna att gå på en digital föreläsning med Henrik Wahlström torsdagen den 28 september: ”Uppochner- om att vara öppen med psykisk sjukdom”.

  ”Föreläsningen handlar om diagnosen bipolär sjukdom, om hans egen resa med sjukdomen och hur han hittat sätt att leva med det. Henrik talar även om hur anhöriga kan agera, om vad vi har att vinna på att tala öppet om hur vi mår och om hans projekt med att jobba mot stigmatisering och för trygghet för personer med diagnoser.”

  Föreläsningen visas i Lund klockan 18.00. Meddela oss om du vill hänga med! Om man hellre vill se föreläsningen hemma så är det också möjligt.

 • Trivselpunktens Nyhetsbrev

  Nyhetsbrevet kommer ojämna veckor. Det går att hämta nyhetsbrevet på Trivselpunkten eller se på Istagramkontot  @TrivselpunktenStaffanstorp.

  Om du vill ha nyhetsbrevet skickat till dig per mail så skicka ett mail till
  lena-maria.petre@staffanstorp.se  så hamnar du i sändningslistan och får nyhetsbrevet när det kommer ut.

 • Skåneveckan för psykisk hälsa Staffanstorp 2023

  Medborgarhuset den 10 oktober. Evenemanget är öppet för allmänheten. Läs mer om programpunkterna och föreläsarna längre ner på sidan.

  Program 10 oktober

  15-16 Mingel och fika i foajén med kommunens anhörigstöd, arbetsterapeut, boendestöd, Personligt Ombud och mötesplatsen Trivselpunkten.

  16-17.15 Filmvisning Sankt Lars -En stad i staden. Med efterföljande samtal med regissör Mattias Wellander Löfgren.

  17.15-18.15 Föreläsning med Vanessa Reyners om naturens hälsofrämjande effekter.

  18.30-19.30 Föreläsning med Hanna Hildeman från Hjärnkoll. En personlig berättelse om återhämtning genom konst, musik och ett nytt förhållningssätt till prestation.

  Mer om programpunkterna och föreläsarna:

  Filmvisning En stad i staden av Mattias Wellander Löfgren

  En stad i staden byggdes för att kunna ta hand om människor som samhället ansåg var för sjuka för att kunna bo hemma, de som då kallades sinnessjuka. I filmen får vi möta några av dem som arbetat på sjukhuset i mer modern tid, men som kan ge en bild av hur det såg ut förr. Vi får också möta Ulla Arwidsson, vars pappa arbetade som skötare på Sankt Lars sjukhus, som växte upp som barn på sjukhusområdet och minns möten med patienter.

  Föreläsning med Vanessa Reyners om naturens hälsofrämjande effekter

   

  Om vad som händer i oss när vi är i en trygg naturmiljö och varför är naturen en fin plats att använda sig av för att ge återhämtning till sin kropp. Och hur vi tänka kring balans i vardagen. Vanessa har tidigare arbetat i Alnarps rehabiliteringsträdgård och inspirerar oss till att vara mer och kanske på nya sätt i naturen.

  Föreläsning med Hanna Hildeman från Hjärnkoll

  Konstnären och peer supportern Hanna Hildeman fick en remiss till BUP på sin 16-årsdag. Hon hade ångest, skadade sig själv och krånglade med maten. 16 år och många diagnoser senare sa hon upp all kontakt med psykiatrin. Här är hennes svängiga berättelse om vägen dit.

 • Biljardspel på Trivselpunkten

  Biljard

  Vi har bokat våra biljardbord en gång i månaden för dem som vill spela biljard. Datumen för detta är den 12 oktober, 9 november och 7 december klockan 11-12. Välkomna nya och gamla biljardspelare!

 • Husmöte

  Välkomna till Trivselpunktens socialpsykiatrin´s husmöte!

  Nästa husmöte är den 18 oktober mellan kl 14-15

  Nya och gamla besökare är välkomna! Husmötet är ett forum för besökare och personal att mötas och prata om önskemål för verksamheten.  Om du inte har möjlighet att komma så går det bra att komma och prata med oss direkt om dina tankar om vår verksamhet. Meddela oss gärna innan att du kommer.

  Varmt välkomna!

 • Vi finns för dig

  Vi på Trivselpunkten finns för dig som behöver någon att prata med eller ett socialt sammanhang. Kanske första steget är att börja komma till oss med att boka en tid för en fika och pratstund med någon av oss som jobbar här. Ta gärna kontakt om du är nyfiken på vår verksamhet. Se kontaktuppgifter nedan.

 • Häng med oss Ut

  Vi åker  iväg till naturen tillsammans, fikar och gör någon rolig aktivitet. kanske gör vi upp en eld, lagar mat ute eller bara ligger och tittar på himlen. du kommer som du är och är med på det du vill. Anmäla krävs till Trivselpunkten. Se faktarutan längre ned

 • Konstgruppen på Konstahallen

  Konstgruppen fortsätter under hösten! Det första tillfället blir torsdagen den september klockan 13.30-15. Samling på Trivselpunkten klockan 13.20 eller kodirekt till Konsthallen 13.30.

  Vi tittar på aktuell utställning, den som vill skapar något själv och så blir det fika såklart! Till Konstgruppen behöver man inte anmäla sig, det är bara att komma. Kommande tillfällen är 12 oktober, 9 november och 7 december.

 • Personligt Ombud Anton på plats på Trivselpunkten

  Under hösten kan du träffa Personligt Ombud i Staffanstorp måndagen den 11 september, 9 oktober, 13 november och 11 december mellan 13 och 15. Varmt välkommen utan anmälan både du som redan har kontakt och du som är nyfiken på Personligt Ombud.

  Tryck på länken om du vill läsa mer om personligt ombud: http://po-skane.org/staffanstorps-kommun/

 • Samtalsgrupp utifrån Din egen Makt

  Samtalsgruppen är till för dig som önskar ett forum att få samtala med andra om din livssituation och egna återhämtning.

  Samtalet har en tydlig struktur och utgår från en metod som ger var och en möjlighet att tala, lyssna och reflektera. Vi skapar en trygg miljö som präglas av respekt och vänlighet. Alla får komma till tals och är likvärdiga deltagare i samtalet. Det som sägs i rummet stannar där.

  Det är viktigt att alla medverkar vid samtliga tillfällen. Vi bjuder på fika. Gruppen leds av Camilla Adolfsson, arbetsterapeut i socialpsykiatrin, och Lena-Maria Petré Westlin, aktivitetssamordnare från Trivselpunkten.

  Varmt välkommen med din intresseanmälan!

  Foto på och Camilla Adolfsson och Lena-Maria Petré Westlin som ska starta samtalsgrupp för personer inom socialpsykiatrin

Trivselpunkten

Telefonnummer
046-25 12 99

Besöksadress

Pilegården/Trivselpunkten
Torget 7
245 31 Staffanstorp

Öppettider

Sommar 2023
Vardagar klockan 9-15
Lunchstängt klockan 12-13

Öppettider Telefon

Vardagar klockan 8-15

Lunchstängt klockan 12-13

Omsorgsförvaltningen