Hoppa till huvudinnehåll

Mötesplats

Mötesplatsen Trivselpunkten är för dig med psykisk ohälsa som bor i ordinärt boende. Trivselpunkten erbjuder stöd och gemenskap för att förhindra isolering samt skapa livskvalitet genom stimulerande aktiviteter.

Ta gärna kontakt med oss om du behöver sällskap eller önskar ett socialt sammanhang.

Uppgifter till oss hittar du längre ned.

Varmt välkommen!

Program på Trivselpunkten för dig med psykisk ohälsa

 • Vi finns för dig

  Vi på Trivselpunkten finns för dig med psykisk ohälsa som behöver någon att prata med och ett socialt sammanhang. Vi erbjuder olika aktiviteter, se programmet, men man är också alltid välkommen att komma till oss och ta en kopp kaffe och bara vara.

  Kanske första steget är att börja komma till oss med att boka en tid för en fika och pratstund med någon av oss som jobbar här. Ta gärna kontakt om du är nyfiken på vår verksamhet. Se kontaktuppgifter nedan.

 • Program februari 2024

  Program

  Frukostfika*
  Varje vecka serverar vi frukostfika på måndagar och fredagar klockan 9.30-10.30. Kaffe och smörgås kostar 20 kronor. Ingen anmälan, bara att komma!

  Bingo
  I lokal Trean varje onsdag klockan 13-14.

  Händer i februari

  Torsdag 1 februari
  13-14 Kreativa gruppen
  13-15 Vänskapsgruppen*

  Måndag 5 februari
  14 Filmvisning*. Ring oss och anmäl dig, då får du reda på vilken film som visas.

  Torsdag 8 februari
  13-15 Vänskapsgruppen*

  Fredag 9 februari
  13-14 Spelfredag
  13 Uppstart Trädgårdsgruppen*. Vill du vara med och odla i våra pallkragar eller göra fint i våra rabatter? Kom på ett första möte med den blivande Trädgårdsgruppen.

  Måndag 12 februari
  13-15 Drop in till Personligt Ombud

  Tisdag 13 februari
  14.30 Semmelfika med boendestödjarna. Kaffe och semla 30 kronor. Anmälan senast den 6 februari.

  Onsdag 14 februari
  12 Alla hjärtansdagsluch med pizzabuffé*. Hjärtligt välkommen att fira alla hjärtan med oss med pizzabuffé. Vi beställer pizza från restaurang och äter tillsammans på Trivselpunkten. Kostnad 75 och anmälan senast fredag den 9/2.

  14.30-16.30 Samtalsgruppen. Full grupp.

  Torsdag 15 februari
  13-14 Kreativa gruppen
  13-15 Vänskapsgruppen*
  14-16 Torsdagsfika med frågesport för båda målgrupperna. Kaffe och semla 30 kronor. Anmälan senast måndag den 12 februari*

  Måndag 19 februari
  14-15 Första tillfället: Vägen till avslappning. En ny grupp för dig som vill hitta sätt att bli av med spänningar och stress i kroppen. Du ligger på en matta på golvet och guidas i enkla övningar som leder till avslappning. Du är med och deltar i övningarna så mycket eller lite du vill. Gruppen leds av Maria. I lokal Tvåan. Varmt välkommen att komma och prova! Aktiviteten kommer att hållas vid flera tillfällen under våren, mars datum kommer i nästa program.

  Onsdag 21 februari
  14 Filmvisning*. Ring oss och anmäl dig, då får du reda på vilken film som visas.

  Torsdag 22 februari
  13-15 Vänskapsgruppen*

  Måndag 26 februari
  13-16 Häng med oss ut! Full grupp

  Onsdag 28 februari
  14.30-16.30 Samtalsgruppen. Full grupp.

  Torsdag 29 februari
  13-15 Vänskapsgruppen*
  13.30-15 Konstgruppen på Konsthallen
  14-16 Torsdagsfika med quiz*

  Trivselpunktens personal Lena-Maria, Taina, Susanne och Teresia
 • Trivselpunktens nyhetsbrev och program

  Programmet kommer ut varje månad. Det går att hämta på Trivselpunkten eller se på Instagramkontot @TrivselpunktenStaffanstorp.

  Om du vill ha nyhetsbrevet skickat till dig per mail så skicka ett mail till
  trivselpunkten@staffanstorp.se så hamnar du i sändlistan och får nyhetsbrevet när det kommer ut.

 • Vårt egna rum

  Rummet Trean är nu socialpsykiatrins egna rum som, förutom onsdagseftermiddagar då det är bingo och samtalsgrupp, alltid är öppet för våra besökare. I rummet kan man pyssla, läsa, pussla, ta en fika. Det finns högtalare med bluetooth där man kan koppla in musik från sin egen mobil.

 • Häng med oss ut!

  Vi åker  iväg till naturen tillsammans, fikar och gör någon aktivitet. Kanske gör vi upp en eld, lagar mat ute eller bara ligger och tittar på himlen. Du kommer som du är och är med på det du vill. Anmälan krävs!

 • Konstgruppen på Konsthallen

  Vi tittar på aktuell utställning, den som vill skapar något själv och så blir det fika såklart! Till Konstgruppen behöver man inte anmäla sig, det är bara att komma. Kommande tillfällen är den 25 januari, 29 februari, 21 mars, 25 april och 23 maj.

  Samling på Trivselpunkten klockan 13.20 eller kom direkt till Konsthallen 13.30.

 • Vänskapsgruppen på Trivselpunkten

  Letar du efter gemenskap och någon att prata om livet med? Vill du vara ett lyssnande öra för någon som behöver? Tillsammans kan vi bryta ensamheten, stötta varandra och kanske hitta nya vänner med gemensamma intressen.

  Vänskapsgruppen är ett initiativ som kommit från våra besökare, både målgruppen med psykisk ohälsa och seniorer.  Ingen anmälan, kom som du är och stanna så länge du vill. Gruppen träffas alla torsdagar i februari, drop in mellan 13 och 15 i Mediarummet. Varmt välkommen!

 • Samtalsgrupp

  Samtalsgruppen är till för dig som önskar ett forum att få samtala med andra om din livssituation och egna återhämtning.

  Samtalet har en tydlig struktur och utgår från en metod som ger var och en möjlighet att tala, lyssna och reflektera. Vi skapar en trygg miljö som präglas av respekt och vänlighet. Alla får komma till tals och är likvärdiga deltagare i samtalet. Det som sägs i rummet stannar där.

  Samtalsgruppen är en sluten grupp där man är med alla tillfällen under en termin.

  Camilla Adolfsson och Lena-Maria Petré Westlin, gruppledare samtalsgruppen
 • Husmöte

  Välkomna till socialpsykiatrins husmöte på Trivselpunkten!

  Nästa husmöte är den 4 mars klockan 15-16.

  Nya och gamla besökare är välkomna! Husmötet är ett forum för besökare och personal att mötas och prata om önskemål för verksamheten.  Om du inte har möjlighet att komma så går det bra att komma och prata med oss direkt om dina tankar om vår verksamhet. Meddela oss gärna innan att du kommer.

  Varmt välkomna!

 • Personligt Ombud på plats på Trivselpunkten

  Under våren har Staffanstorps Personligt Ombud drop in på Trivselpunkten måndagen den 8 januari, 12 februari, 11 mars, 8 april, 13 maj och 10 juni mellan klockan 13 och 15. Varmt välkommen utan anmälan, både du som redan har kontakt och du som är nyfiken på Personligt Ombud.

  Här kan du läsa mer om Personligt Ombud: http://po-skane.org/staffanstorps-kommun/

 • Biljardspel på Trivselpunkten

  Biljard

  Är du intresserad av att prova på biljard, kontakta oss!

 • Skåneveckan för psykisk hälsa Staffanstorp 2023

  Medborgarhuset den 10 oktober. Evenemanget är öppet för allmänheten. Läs mer om programpunkterna och föreläsarna längre ner på sidan.

  Program 10 oktober

  15-16 Mingel och fika i foajén med kommunens anhörigstöd, arbetsterapeut, boendestöd, Personligt Ombud och mötesplatsen Trivselpunkten.

  16-17.15 Filmvisning Sankt Lars -En stad i staden. Med efterföljande samtal med regissör Mattias Wellander Löfgren.

  17.15-18.15 Föreläsning med Vanessa Reyners om naturens hälsofrämjande effekter.

  18.30-19.30 Föreläsning med Hanna Hildeman från Hjärnkoll. En personlig berättelse om återhämtning genom konst, musik och ett nytt förhållningssätt till prestation.

  Mer om programpunkterna och föreläsarna:

  Filmvisning En stad i staden av Mattias Wellander Löfgren

  En stad i staden byggdes för att kunna ta hand om människor som samhället ansåg var för sjuka för att kunna bo hemma, de som då kallades sinnessjuka. I filmen får vi möta några av dem som arbetat på sjukhuset i mer modern tid, men som kan ge en bild av hur det såg ut förr. Vi får också möta Ulla Arwidsson, vars pappa arbetade som skötare på Sankt Lars sjukhus, som växte upp som barn på sjukhusområdet och minns möten med patienter.

  Föreläsning med Vanessa Reyners om naturens hälsofrämjande effekter

   

  Om vad som händer i oss när vi är i en trygg naturmiljö och varför är naturen en fin plats att använda sig av för att ge återhämtning till sin kropp. Och hur vi tänka kring balans i vardagen. Vanessa har tidigare arbetat i Alnarps rehabiliteringsträdgård och inspirerar oss till att vara mer och kanske på nya sätt i naturen.

  Föreläsning med Hanna Hildeman från Hjärnkoll

  Konstnären och peer supportern Hanna Hildeman fick en remiss till BUP på sin 16-årsdag. Hon hade ångest, skadade sig själv och krånglade med maten. 16 år och många diagnoser senare sa hon upp all kontakt med psykiatrin. Här är hennes svängiga berättelse om vägen dit.

 • Prova på fritidsaktiviteter med Trivselpunkten hösten 2023

  Alla aktiviteter startar klockan 13 och håller på till senast 15. Vi promenerar i god tid från Trivselpunkten till de aktiviteter som är i Staffanstorp. Det går också bra att komma direkt till aktiviteten. Alla aktiviteter är gratis. Sista gången blir det en liten avslutning med utvärdering och fika!

  Meddela oss innan att du kommer! Info och anmälan 0721729803.

  Varmt välkommen!

  Program:

  5 oktober Padel

  19 oktober Besök i ett stall, Torup

  Lugna sinnesupplevelser i stallet och med hästen. Obs! samling på Trivselpunkten klockan 12.20. Du behöver ha oömma kläder och rejäla skor.

  26 oktober Vattengympa, Bråhögsbadet

  Obs! Samling klockan 12.40 vid Bråhögsbadet. Du behöver badkläder och handduk.

  2 november Dansglädje och pilates. Energicenter, Smidesvägen 1

  Du behöver vattenflaska, innegympaskor och gympakläder.

  16 november Yoga i Bråhögshallen, Skolgatan 5

  Du behöver vattenflaska och sköna kläder som är lätta att röra sig i.

Trivselpunkten

Telefonnummer
046-25 12 99

Besöksadress

Pilegården/Trivselpunkten
Torget 7
245 31 Staffanstorp

Öppettider

Vardagar klockan 9-16

Omsorgsförvaltningen