Hoppa till huvudinnehåll

Mellanvångsskolan

Vi vill att alla barn och vuxna ska trivas på Mellanvångsskolan och komma till skolan med glädje. Alla känner alla!

Mellanvångsskolan.

Fotograf: Staffanstorps kommun

Kontakta oss

Henrik Carnhede

Rektor

Telefonnummer
046-25 13 00

Jenny Hansson

Biträdande rektor

Telefonnummer
046-25 13 03

Caroline Westin

Skoladministratör

Telefonnummer
046-25 13 02

Adress

Tingsvägen 2
245 41 Staffanstorp

 • Så arbetar vi

  Mellanvångsskolan är en F-6 skola med två paralleller i varje årskurs. I de lägre åldrarna arbetar en lärare och en till två fritidspedagoger i varje klass. Läraren följer sin klass från F-klass upp till årskurs 3. I mellanstadiet har vi ett trelärarsystem vilket innebär att det är tre behöriga lärare som delar upp klasserna och de teoretiska ämnena mellan sig. På så sätt finns där många vuxna som kan stötta barnen under sin tid i skolan. På mellanstadiet är även fritidspedagogerna med under skoldagen.

  Under veckans morgnar och eftermiddagar är barnen välkomna till vårt fritidshem. Här möter barnen engagerad personal som erbjuder många roliga aktiviteter.

  Här kan du se en informationsfilm om Mellanvångsskolan.

 • På skolan finns

  På Mellanvångsskolan möter eleverna fräscha lokaler. Förutom klassrum och grupprum så har vi ett fint bibliotek, en hemkunskapssal och en NO-sal. Vår stora och ljusa idrottshall ligger på skolområdet.

 • Fritidshem

  Mellanvångsskolans fritidshem är uppdelat i fyra avdelningar:

  F-klass, åk 1, åk 2 samt åk 3-6 (klubben). På morgnarna och inför stängning samverkar F-klass med åk 1 och åk 2 ansluter till klubben.

  Vår verksamhet bedrivs av engagerade pedagoger. En dag på fritids är fylld med allt från lek och kreativitet till andra pedagogiskt styrda aktivitet i skolans lokaler.

  Tider:  06.30 – 17.30

  Frukost serveras i matsalen, om ert barn äter frukost på fritid önskar vi att er barn kommer senast 07.30. Mellanmålet serveras mellan 14.00 – 15.00

 • Du som elev
 • Du som vårdnadshavare

  På Mellanvångsskolan läggs all information på vår lär plattform, V-klass. Där får du som vårdnadshavare ta del av viktig information som rör skola och fritids. Där hittar du även läxor och annat som rör elevens skoldag.

 • Inflytande och delaktighet

  På Mellanvångsskolan har vi ett elevråd, uppdelat för låg- och mellanstadiet. Varje fritidsavdelning driver även ett aktivt fritidsråd där eleverna får möjlighet att påverka innehåll och aktiviteter under fritidstiden.

  Förutom elevråd så har eleverna möjlighet att även göra sin röst hörd i klassrummet.

Utbildningsförvaltningen