Mellanvångsskolan
Vi vill att alla barn och vuxna ska trivas på Mellanvångsskolan och komma till skolan med glädje. Alla känner alla!
Mellanvångsskolan.
Fotograf: Staffanstorps kommun
Kontakta oss
Henrik Carnhede
Rektor
Jenny Hansson
Biträdande rektor
Caroline Westin
Skoladministratör
Så arbetar vi
Mellanvångsskolan är en F-6 skola med två paralleller i varje årskurs. I de lägre åldrarna arbetar en lärare och en till två fritidspedagoger i varje klass. Läraren följer sin klass från F-klass upp till årskurs 3. I mellanstadiet har vi ett trelärarsystem vilket innebär att det är tre behöriga lärare som delar upp klasserna och de teoretiska ämnena mellan sig. På så sätt finns där många vuxna som kan stötta barnen under sin tid i skolan. På mellanstadiet är även fritidspedagogerna med under skoldagen.
Under veckans morgnar och eftermiddagar är barnen välkomna till vårt fritidshem. Här möter barnen engagerad personal som erbjuder många roliga aktiviteter.
På skolan finns
På Mellanvångsskolan möter eleverna fräscha lokaler. Förutom klassrum och grupprum så har vi ett fint bibliotek, en hemkunskapssal och en NO-sal. Vår stora och ljusa idrottshall ligger på skolområdet.
Fritidshem
Mellanvångsskolans fritidshem är uppdelat i fyra avdelningar:
F-klass, åk 1, åk 2 samt åk 3-6 (klubben). På morgnarna och inför stängning samverkar F-klass med åk 1 och åk 2 ansluter till klubben.
Vår verksamhet bedrivs av engagerade pedagoger. En dag på fritids är fylld med allt från lek och kreativitet till andra pedagogiskt styrda aktivitet i skolans lokaler.
Tider: 06.30 – 17.30
Frukost serveras i matsalen, om ert barn äter frukost på fritid önskar vi att er barn kommer senast 07.30. Mellanmålet serveras mellan 14.00 – 15.00
Du som elev
Du som vårdnadshavare
På Mellanvångsskolan läggs all information på vår lär plattform, V-klass. Där får du som vårdnadshavare ta del av viktig information som rör skola och fritids. Där hittar du även läxor och annat som rör elevens skoldag.
Inflytande och delaktighet
På Mellanvångsskolan har vi ett elevråd, uppdelat för låg- och mellanstadiet. Varje fritidsavdelning driver även ett aktivt fritidsråd där eleverna får möjlighet att påverka innehåll och aktiviteter under fritidstiden.
Förutom elevråd så har eleverna möjlighet att även göra sin röst hörd i klassrummet.