Hoppa till huvudinnehåll

Öppen fritidsverksamhet

På uppdrag av Staffanstorps kommun erbjuder Frösunda Omsorg ett blandat program med olika aktiviteter för att bidra till en aktiv fritid. Tanken med aktiviteterna är att utveckla allsidiga rörelseförmågor, öva sitt sociala samspel samt skapa intresse för fysisk aktivitet. En del av aktiviteterna är förlagda på korttids- och fritidsenheten, Åkershusvägen 26 i Staffanstorp. Aktiviteter förekommer även på andra angivna ställen. Programmen publiceras två gånger om året, vår och höst.

Vem riktar sig fritidsgruppen till?

Fritidsgruppen riktar sig till ungdomar och unga vuxna i åldern 13-20 år som tillhör personkrets 1 enligt LSS och är bosatta i Staffanstorps kommun.

Vi erbjuder två olika grupper

 • Grupp 1 riktar sig till personer som har en intellektuell funktionsvariation/autism
 • Grupp 2 riktar sig till personer som har autism.

Vi kommer anpassa aktiviteter och personal till respektive grupp så att alla har samma möjlighet att delta på fritidsgruppen oavsett behov.

Aktiviteter

Höstterminen 2023

Information om öppen fritidsverksamhet

 • Transport till/från aktivitet

  Deltagare eller målsman ansvarar för hämtning och lämning på enheten. Aktiviteter som ligger på längre avstånd åker vi gemensamt till med buss (deltagaren står för busskostnaden) eller i vår minibuss (kostnaden faktureras). Finns det behov för rullstolsbuss ansvarar målsman för att denna bokas.

 • Kostnad

  Alla aktiviteter sker till självkostnadspris. Kontanter mottas inte alltid vid externa aktiviteter, därför är det bra om alla deltagare har tillgång till ett betalkort/swish.

 • Hur anmäler jag mig?

  Om du vill anmäla dig till fritidsgruppen kontakta personalen på Åkershus 26 via telefon 010-130 42 46 eller via e-post akershus26@frosunda.se

Fritidsgruppen

Öppettider

Fritidsgruppen har öppet följande dagar för respektive grupp:
Grupp 1: Måndagar klockan 15-20
Grupp 2: Torsdagar klockan 15-20

För de som har fritids i anslutning till skolan måndag och torsdag på enheten, är det möjligt att vara med och laga samt äta middag mellan klockan 16-17.30 till en kostnad på 30 kronor. Därefter kan man delta i aktiviteten som brukar vara 1-3 timmar.

Omsorgsförvaltningen