Hoppa till huvudinnehåll

Öppen fritidsverksamhet

På uppdrag av Staffanstorps kommun erbjuder Frösunda Omsorg ett blandat program med olika aktiviteter för att bidra till en aktiv fritid. Tanken med aktiviteterna är att utveckla allsidiga rörelseförmågor, öva sitt sociala samspel samt skapa intresse för fysisk aktivitet. En del av aktiviteterna är förlagda på korttids- och fritidsenheten, Åkershusvägen 26 i Staffanstorp. Aktiviteter förekommer även på andra angivna ställen. Programmen publiceras två gånger om året, vår och höst.

Vem riktar sig fritidsgruppen till?

Fritidsgruppen riktar sig till ungdomar och unga vuxna i åldern 13-20 år som tillhör personkrets 1 enligt LSS och är bosatta i Staffanstorps kommun.

Vi erbjuder två olika grupper

 • Grupp 1 riktar sig till personer som har en intellektuell funktionsvariation/autism
 • Grupp 2 riktar sig till personer som har autism.

Vi kommer anpassa aktiviteter och personal till respektive grupp så att alla har samma möjlighet att delta på fritidsgruppen oavsett behov.

Aktiviteter

Vårterminen 2023

Information om öppen fritidsverksamhet

 • Transport till/från aktivitet

  Deltagare eller målsman ansvarar för hämtning och lämning på enheten. Aktiviteter som ligger på längre avstånd åker vi gemensamt till i vår minibuss. Kostnaden för detta faktureras.

 • Kostnad

  Alla aktiviteter sker till självkostnadspris och betalas direkt på plats med jämna pengar.

 • Hur anmäler jag mig

  Om du vill anmäla dig till fritidsgruppen kontakta personalen på Åkershus 26 via tel 073-365 67 28 eller via e-post akershus26@frosunda.se

Fritidsgruppen

Öppettider

Fritidsgruppen har öppet följande dagar för respektive grupp:
Grupp 1: Måndagar klockan 16-20
Grupp 2: Torsdagar klockan 14-20

För de som har fritids i anslutning till skolan måndag och torsdag på enheten, är det möjligt att stanna kvar och äta middag för att sedan delta i aktiviteten.

Omsorgsförvaltningen