Hoppa till huvudinnehåll

Öppen fritidsverksamhet

På uppdrag av Staffanstorps kommun erbjuder Frösunda Omsorg ett blandat program med olika aktiviteter för att bidra till en aktiv fritid. Tanken med aktiviteterna är att utveckla allsidiga rörelseförmågor, öva sitt sociala samspel samt skapa intresse för fysisk aktivitet. En del av aktiviteterna är förlagda på korttids- och fritidsenheten, Åkershusvägen 26 i Staffanstorp. Aktiviteter förekommer även på andra angivna ställen. Programmen publiceras två gånger om året, vår och höst.

Vem riktar sig fritidsgruppen till?

Fritidsgruppen riktar sig till ungdomar och unga vuxna i åldern 13-20 år som tillhör personkrets 1 enligt LSS och är bosatta i Staffanstorps kommun.

Vi erbjuder två olika grupper

 • Grupp 1 riktar sig till personer som har en intellektuell funktionsvariation/autism
 • Grupp 2 riktar sig till personer som har autism.

Vi kommer anpassa aktiviteter och personal till respektive grupp så att alla har samma möjlighet att delta på fritidsgruppen oavsett behov.

Beräknad tid för aktiviteterna kommer skrivas ut i aktivitetsprogrammet som kommer skickas ut ungefär 3 veckor innan terminsstart. Det är viktigt att man fyller i detta program för att sedan lämna det till verksamheten senast den 2 januari så personal kan sammanställa det i god tid.

 • Transport till och från aktivitet

  Aktiviteter utanför enheten åker vi gemensamt till med buss (där deltagaren står för busskostnaden) eller i vår minibuss (kostnaden för detta faktureras) om det är längre avstånd och vid gångavstånd så promenerar vi. Finns det behov för en rullstolsbuss så ansvarar målsman för att detta bokas. Deltagarna/målsman ansvarar för hämtning och lämning på enheten. Meddela ungefärlig tid för hämtning.

 • Betalning vid utvalda aktiviteter

  Vi önskar att alla deltagare har tillgång till ett betalkort/swish som de kan betala med vid utvalda aktiviteter. De flesta tar inte kontanter längre och det är inte möjligt för oss i personalen att ta emot betalningar från er, för att sedan betala åt er närstående, men kontantbetalning kan förekomma. För att vi ska kunna ha mer alternativ och för alla ska kunna ha möjlighet att vara med så vore det bra om alla hade haft tillgång till detta.

 • Inställda aktiviteter

  Aktiviteter kan ställas in på grund av sådant vi inte kan styra över. Om detta blir fallet så får alla anmälda besked per telefon så fort vi vet.

 • Avbokning/anmälan

  För att få delta på aktiviteterna så måste man anmäla sig via listan som kommer tillsammans med programmet. Detta är för att vi ska sammanställa hur många som kommet att delta och kunna planera personalomfattningen som behövs.

  Vid avbokning skall detta ske senast tre dagar före aktivitet.
  Deltagare som inte kommer och inte har avbokat sin plats kan komma att debiteras för planerad aktivitets-/färdkostnad.

Fritidsgruppen

Telefonnummer
010- 130 42 46

Öppettider

Fritidsgruppen har öppet följande dagar för respektive grupp:

Måndagar 15:00-20:00 Grupp 1
Torsdagar 15:00-20:00 Grupp 2

För de som har fritids i anslutning till skolan måndag och torsdag på enheten, är det möjligt att vara med och laga och äta middag mellan 16.00-17:30 till en kostnad på 30:- för att sedan delta i aktiviteten som brukar vara 1-3 h.

Vid eventuella frågor och funderingar går det bra att maila eller ringa direkt till verksamheten.

Omsorgsförvaltningen