Hoppa till huvudinnehåll

FAQ – Jobb och företagande

Här kan du få svar på de vanligaste frågorna som ställts till kommunen gällande bland annat arbete, företagande och upphandling.

Att arbeta i kommunen

 • Tar ni emot studenter/praktikanter i kommunen?

  Studerande på universitet och högskolor är välkomna att lämna intresseanmälan för praktik och/eller examensarbete.

  Kontakta oss på HR-avdelningen eller 046-25 14 34.

 • Hur söker jag lediga tjänster i Staffanstorps kommun?

  Alla våra lediga tjänster som annonseras externt finns att hitta här på vår hemsida. Se en lista över lediga tjänster här. De flesta av våra tjänster annonseras även på Platsbanken och Offentligajobb.se

 • Vilka förmåner har medarbetare i Staffanstorps kommun?

  Du kan läsa om våra förmåner på vår sida Jobba hos oss.

Företag, stöd, rådgivning och upphandling

 • Var hittar jag vad som gäller för upphandlingar kommunen gör?

  Staffanstorps kommun har på hemsidan en sida “Upphandlingar och inköp” där du kan ta del av mer information kring upphandlingar.

  Övergripande information om upphandlingsregelverket hittar på Upphandlingsmyndighetens hemsida. Där finns även en interaktiv frågeportal med chatt och telefonmottagning.

 • Hur kan jag som företagare få stöd och råd?

  Samarbetet mellan kommunen och företagen är starkt förankrat och gör kommunen till en bra plats att driva sitt företag på. I Svenskt Näringslivs ranking, rankas Staffanstorps kommun högt och det näringslivsprogram som kommunen arbetar efter borgar för fortsatt gott samarbete.

  Du kan vända dig till näringslivsbolaget Business Port, en plattform för samverkan mellan näringslivet och Staffanstorps kommun.

Kommunstyrelseförvaltningen