Hoppa till huvudinnehåll

FAQ – Utbildning

Här kan du få svar på de vanligaste frågorna som ställts till utbildningsförvaltningen gällande bland annat skolval, förskoleplatser och busskort.

Förskola, skola och vuxenutbildning

 • Hur ansöker jag om förskole- och skolplats för mina barn?

  Förskoleplats söker ni digitalt på ”Mina sidor” på staffanstorp.se. Är ni inte skrivna i Staffanstorp ska ni ansöka utan att logga in med BankID. Så ansöker du om plats på en förskola.

  Vid ansökan om skolplats, vänligen ladda ner denna blankett: Ansökan om skolgång och maila till utbildning@staffanstorp.se.

 • Jag går på gymnasiet och har tappat busskortet jag fått av kommunen – hur gör jag för att få ett nytt?

  Du kan komma in till medborgarkontoret och ersätta det förlorade kortet. Ta med din legitimation. Ett förlorat resekort kostar 200 kronor att ersätta och du kan betala med Swish eller till ett bankgirokonto. Oavsett betalsätt ska kvitto på betalningen uppvisas när du kommer för att hämta ditt nya kort. Om ditt busskort inte fungerar gäller samma sak. Du kan läsa mer om resekort på vår sida om Buss och tågkort.

 • Hur söker jag till komvux?

  Kontakta någon av våra studievägledare, Inger Karlsson eller Charlott Einarsson för att upprätta en studieplan och ansökan.

 • Hur är planen för Internationella Engelska skolans, IES, etablering i Staffanstorp?

  Planen är att de startar upp hösten 2022. Mer information kan ni läsa om på Engelska skolans webbplats.

  Här kan ni också göra en ansökan till denna skola.

 • Jag är intresserad av att vikariera i förskola eller skola. Hur gör jag för att anmäla mitt intresse?

  Kontakta administratören på den skola eller förskola som ni är intresserad av att vikariera på. Du hittar de kommunala förskolornas sidor här och länkar till skolorna här.

Utbildningsförvaltningen