Hoppa till huvudinnehåll

Dagverksamhet

För personer med demenssjukdom/kognitiv sjukdom finns möjlighet att ansöka hos biståndshandläggare om deltagande i dagverksamhet, Magnoliaträffen eller Villa Magnolia. Förenade Care bedriver dagverksamheterna på uppdrag av Staffanstorps kommun.

Demens är ett samlingsnamn för många olika sjukdomar och skador som drabbar hjärnan. Symptom kan vara svårigheter att minnas, fatta beslut, planera och att orientera sig. Det kan också handla om praktiska problem, omdömeslöshet eller initiativlöshet. Demens tillhör inte det normala åldrandet men är mer vanligt i hög ålder.

Dagverksamheterna erbjuder fysisk och mental träning i form av promenader, gymnastik, musik, sång, kultur och gemenskap som präglas av fantasirikedom och humor. Aktiviteterna är individanpassade och varje besökare har en kontaktman.

Syftet med dagverksamheterna är att ge en meningsfull dag med social samvaro i lugn och harmonisk miljö, bryta isolering och ensamhet, samtidigt ge avlösning för de anhöriga som vårdar sin närstående i hemmet. Genom att ge social samvaro, aktivering och en trygg punkt i tillvaron så verkar dagverksamheterna för att man ska kunna bo kvar hemma så länge som möjligt trots funktionsvariation.

Verksamheterna vänder sig till den som är hemmaboende och som har någon form av demenssjukdom.

Biståndshandläggare

Omsorgsförvaltningen

Telefonnummer
046-25 11 04

Öppettider

Helgfria vardagar
måndag: klockan 9-12
tisdag: klockan 9-12
onsdag: klockan 10-12
torsdag: klockan 09-12
fredag: klockan 09-12

Omsorgsförvaltningen