Hoppa till huvudinnehåll

Kontaktperson och kontaktfamilj

Vill du ställa upp för ett barn eller ungdom? Har du intresse av att aktivera barn eller är du bra på att bara lyssna? Då kanske ett uppdrag som kontaktperson eller kontaktfamilj vore något för dig.

Att vara kontaktfamilj innebär att du tar emot barn eller ungdom i ditt hem. Ni träffas en eller flera gånger i veckan och låter barnet vara delaktig i ert vardagsliv.

Att vara kontaktperson innebär att ha kontakt med lite större barn och ungdomar en eller flera gånger i veckan. En kontaktperson är tänkt som ett vuxet stöd och en förebild.

Uppdragen som kontaktfamilj och kontaktperson kan se väldigt olika ut. Ibland är det barnen som behöver stöd. Ibland är det en förälder som behöver avlastning. För att bli kontaktfamilj eller kontaktperson behöver du ingen utbildning. Du får det stöd, den utbildning och den handledning som du behöver av oss. Vi gör en mindre utredning och ersättning betalas ut som baseras på uppdragets omfattning.

Hur blir jag kontaktperson eller kontaktfamilj?

Kommunens familjehemssocionomer ansvarar för rekrytering av kontaktperson och kontaktfamilj. Om du är intresserade av att bli kontaktperson eller kontaktfamilj är du välkomna att kontakta oss. Du är också välkommen att höra av dig om du vill veta mer om uppdragen.

Intresseanmälan för dig som vill bli familjehem, jourfamilj, kontaktfamilj eller kontaktperson (e-tjänst).

Kontakt

Familjehemsvården

Telefonnummer
046-25 11 00 (via kommunens växel)

E-posta inte känslig information till oss – ring istället.

Kontakta oss via telefon om ditt ärende kan innehålla känslig information, exempelvis när du ska lämna personuppgifter om dig själv eller andra. Detsamma gäller om du ska lämna andra sekretessbelagda uppgifter som till exempel rör din hälsa.

Vill du ha mer information?

Arbetsmarknadsförvaltningen